Latest News

IRCTC Pickup and Drop Facility

Q1. What is Pickup & Drop Service.?
Ans. Pickup & Drop Service would facilitate Rail passengers at major Railway Stations in hiring taxi, porter and coaches.

Q2. Where is Pickup & Drop Service available.?
Ans. Click here to check List of Stations currently available for Pickup & Drop Service.

Q3. What are the rules for Cancellation of Pickup & Drop Service.?
Ans. Cancellation rules of Pickup & Drop Service will be applicable as mentioned in Electronic Reservation Slip or can be checked in terms & conditions at the time of booking.

Q4. Who can book/avail Pickup & Drop Service.?
Ans. Any bonafide Railway passenger with confirmed train ticket in selected trains, list of these trains will be available at the time of booking.

Q5. Are debit/credit cards accepted for booking of Pickup & Drop Service. ?
Ans. All visa/master/debit/credit cards are accepted for booking of Pickup & Drop Service.

Q6. How is service tax be charged?
Ans. The service tax will be charged as per Govt. of India rules.

Q7. What are the other facilities available with Pickup & Drop Service.?
Ans. Wheel Chairs and stretcher services etc are available at actual Railway rate depending on availability from Railways.

Q8. What is the procedure for booking IRCTC Pickup & Drop Service?
Ans. Click here for IRCTC Pickup & Drop Service Booking Procedure.

 

Click here for IRCTC Pickup & Drop Service booking page

 

List of Stations Currently available for online Reservation of Pickup & Drop Services
SNO City Name Station Name Station Code
1 AHMEDABAD Ahmedabad ADI
2 AHMEDABAD Sabarmati Jn. SBT
3 BHUBANESWAR Bhubaneswar BBS
4 CHANDIGARH Chandigarh CDG
5 ERNAKULAM Ernakulam Jn ERS
6 GUNTUR Guntur GNT
7 HOWRAH Howrah HWH
8 JAIPUR Jaipur JP
9 LUCKNOW Lucknow LKO
10 LUCKNOW Lucknow Jn LJN
11 MUMBAI Mumabi Central BCT
12 MUMBAI Mumbai CST CSTM
13 MYSORE Mysore MYS
14 NEW DELHI Anand Vihar Terminal ANVT
15 NEW DELHI Delhi DLI
16 NEW DELHI Delhi Cantt DEC
17 NEW DELHI Delhi Safdarjung DSJ
18 NEW DELHI Delhi Sarai Rohilla DEE
19 NEW DELHI Hazrat Nizamuddin NZM
20 NEW DELHI New Delhi NDLS
21 PATNA Patna PNBE
22 SECUNDRABAD Secundrabad SC
23 TIRUPATI Tirupati TPTY
24 VIJAYAWADA Vijayawada BZA

 

IRCTC Pickup & Drop Service Booking Procedure
How to book Pickup & Drop Service?
Please visit www.irctctourism.com

Click on “CAB/BUS” and choose “Pickup & Drop”.

Page-1
Enter Your PNR No. & Validate
Page-2
Choose your Service Type ,Route & Proceed
Page-3
It will redirect you to login page, login with your user name & password registered with IRCTC.If you are not registered user choose “Guest login”.
Page-4
Enter your details & Drop off Adress and click on “Book”.
Page-5
You will get the complete booking details.Click on “Make Payment” for payment.
Page-6
Select you payment option.
Page-7

 

How to cancel Pickup & Drop booking?

Please visit www.irctctourism.com
Page-8
Login with your user id and password if you have booked with your Registered user account.
Page-9
If you have booked with guest login then login with your Email id and Mobile no.
Page-10
After login scroll down the page and select “Booked Ticket” option.
Page-11
Then select “Cab Booked Tickets”.
Select your ticket which is to be cancelled and click on the cancel ticket option.
Page-12
Select for cancel.
Page-13
It will show complete Cancellation status details.
Page-14